Enters Wapen

Nu de organisatie van de Enterse Dagen besloten heeft dat er een knallende warming-up van het dorpsfeest komt, komt de PR-commissie van het feest met een oplossing voor de ontbrekende straatversiering dit jaar: ‘We ontwerpen samen het dorpswapen van Enter!’

De vrijwilligers van het feest viel het op dat alle omliggende dorpen en steden een eigen wapen hebben, kenmerkend voor en over de inwoners van de plaats. Ook de gemeente Wierden heeft een eigen wapen, maar daar is weinig van Enter in te vinden. Daarom gaat de organisatie van de Enterse Dagen, samen met de inwoners van Enter, op zoek naar het dorpswapen van Enter.

Eric Tijhof, commissielid van de PR van de Enterse Dagen: ‘In de komende twee weken kunnen alle dorpsgenoten meedenken over de invulling van het wapen. Welke elementen moeten er op? Uit welke kleuren moet het wapen bestaan? Welke vorm krijgt het wapen? Welke tekst of term moet er in? Via de website van de Enterse Dagen worden alle dorpsgenoten uitgenodigd om mee te denken over het ontwerp.

Vlak voor de warming-up editie van de Enterse Dagen dit jaar kunnen alle Enternaren sparen voor een vlag met hierop het wapen: bij het kopen van boodschappen bij de Enterse Albert Heijn ontvang je een stempel, waarna je de vlag met korting kunt aanschaffen. Met de aankoop van een vlag steun je de Enterse Dagen én zorgen we er samen voor dat tijdens de warming-up editie het dorp eenheid uitstraalt, met in elke tuin een vlag met het wapen van Enter. Daarnaast zal het wapen van Enter geplaatst worden op een aantal prominente plekken in het dorp en zal het voor activiteiten in de toekomst gebruikt gaan worden.

Denk mee!