Uitstel Enterse Dagen 2020

Met pijn in het hart laat het bestuur van de Enterse Dagen weten dat de 12e editie van de Enterse Dagen wordt uitgesteld. Met de uitbraak van het coronavirus en de momenteel geldende richtlijnen en maatregelen in ons land, is de toekomst voor een complete editie van de Enterse Dagen 2020 te onzeker.

Het lijkt misschien vroeg, maar het is onduidelijk hoe de wereld er over een maand uitziet. Laat staan over drie maanden. Het laten doorgaan van de Enterse Dagen weegt niet op tegen de eventuele (gezondheid)risico’s voor de verschillende commissies, vrijwilligers maar bovenal: de Enternaren. Aangezien de eerste activiteiten omtrent de Enterse Dagen over enkele maanden gepland staan en dit het moment is om samen met buren de voorbereidingen voor de Enterse Dagen te treffen, lijkt het ons onverstandig om nu de Enterse Dagen voort te zetten.

De Enterse Dagen zijn pas écht de Enterse Dagen als alle elementen erin zitten. Daarmee doelen we niet alleen op de feestweek in september, maar ook de maanden voorbereidingen in de buurten, de Battle of the Noabers in het voorjaar, de voorrondes van de Pats Boem Show en vele andere activiteiten die al in de aanloop naar de Enterse Dagen worden georganiseerd. Aangezien we Enternaren er niet tot willen aanzetten om nu met buren samen te komen om straten te versieren, acts te bedenken voor de Pats Boem Show en alle voorbereidingen die gedaan moeten worden om de Enterse Dagen tot een succes te maken, is besloten het feest een jaar te verplaatsen. Gezondheid en veiligheid gaat boven alles en op dit moment zijn deze niet te garanderen.

Dit is voor het bestuur van de Enterse Dagen geen gemakkelijke keuze. Al maanden zijn we met tientallen vrijwilligers in de weer om de editie van 2020 tot een succes te maken. Het thema is bekend, artiesten zijn geboekt, de tent is gereserveerd en alle draaiboeken liggen klaar. Voor ons als vrijwilligers ligt er nu de taak om, samen met alle commissies, te kijken hoe we de mooiste week van het jaar kunnen verplaatsen naar 2022.

Hoe alles de komende periode precies in zijn werk gaat, is ook voor ons nog onbekend. Het is goed voor te stellen dat je, net als wij, met veel vragen zit. Een aantal hebben we onder aan deze pagina proberen te beantwoorden. Op andere vragen hopen we ook zelf snel een antwoord te kunnen geven.

Laten we de komende periode goed op onszelf en een ander letten. In deze tijd is noaberschap nog belangrijker dan voorheen. Let op elkaar en kijk uit naar een fantastisch feest in september van 2022.

Het bestuur van de Enterse Dagen

Vraag en antwoord

 1. Waarom worden de Enterse Dagen 2020 uitgesteld?
  De Enterse Dagen 2020 worden uitgesteld omdat het kabinet alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen tot 1 juni heeft verboden vanwege het coronavirus. Alle voorbereidingen van de Enterse Dagen, voor zowel de vrijwilligers in onze commissies als de buurtverenigingen in het dorp, moeten nu, in het voorjaar gebeuren. Aangezien dit bij de overheid is verboden en daarnaast ook gevaarlijk is voor de gezondheid, is besloten de Enterse Dagen uit te stellen. De Enterse Dagen zijn pas compleet als álle elementen erin zitten, dus bijvoorbeeld ook de Battle of the Noabers en de Pats Boem Show. Om deze nu begin juni te organiseren, lijkt ons als bestuur van de Enterse Dagen onverantwoord.
 2. Wanneer zijn de eerstvolgende Enterse Dagen?
  De Enterse Dagen 2020 zijn omwille het coronavirus verplaatst naar september 2022. Welke data dit precies behelst, wordt binnenkort bekend gemaakt.
 3. Blijft het thema voor de Enterse Dagen 2022 hetzelfde?
  Ja. Het thema voor de eerstvolgende editie van de Enterse Dagen, wanneer deze ook gehouden wordt, blijft ‘Enter doet een boekje open’.
 4. Mag mijn buurt het gekozen sub-thema behouden?
  Ja. Elke buurt mag het al ingezonden sub-thema meenemen en behouden voor de editie van 2022. Desgewenst mag er wel nog van sub-thema gewisseld worden als deze nog niet bezet is.
 5. Blijft de line-up van artiesten hetzelfde?
  Dat is voor ons als stichting nog onzeker. We zullen in de komende periode met de geboekte artiesten om tafel gaan om te kijken of ze in dezelfde periode volgend jaar voor ons beschikbaar zijn.